Visteon е глобален доставчик за автомобилната индустрия, който предоставя добавена стойност за автомобилостроителите и акционерите чрез разработка на електроника за автомобили.
Visteon създава, проектира и произвежда високотехнологични продукти за електрониката и решения за свързаната кола, които гарантират на водача и пътниците удоволствие от пътуването и непрекъсната свързаност на автомобила. Корпоративните офиси на компанията са във Ван Бурен, Мичиган (САЩ); Шанхай, Китай; както и в Хелмсфорд, Великобритания. 

На българския автомобилен пазар Visteon присъства от 2001 г. В Софийския развоен център на Visteon работят повече от 950 служители. Инженерните ни специалисти в България са част от втория по големина развоен център на компанията за автомобилния ни бизнес.

Многобройни екипи работят за създаването на автомобилен софтуер, хардуер и механика, включвайки всички електронни части в измервателните табла, дисплеи и др. Развойният център на Visteon в София работи по над 30 различни проекта в момента.

Приоритет в дейността на Visteon са иновационните концепции и решения за автомобилната индустрия. Сред клиентите на компанията са повечето известни производители на автомобили: Daimler, BMW, Peugeot, Renault, Ford Motor Company, General Motors Corporation, VW Group, Honda и много други. 

Ако сте креативен, имате опит и новаторски идеи в областта на разработването на автомобилна електроника, ние ви предлагаме кариера с много възможности, които могат да ви отведат навсякъде по света.