„Каменица” АД е водеща пивоварна компания в България, част от Molson Coors Beverage Company. Компанията е пионер в българската пивоварна индустрия, като поставя началото й през далечната 1881 г. Дружеството е единственият български пивопроизводител, който съчетава 3 световноизвестни пивоварни традиции – белгийската, немската и чешката, като по този начин очарова своите потребители и клиенти с изключително богато портфолио, включващо местните марки „Каменица“, Astika, „Бургаско“, „Славена“, както и водещите интернационални марки Staropramen, Stella Artois и Beck’s, които произвежда по лиценз. Безценна част от портфолиото са и вносните марки – белгийските Leffe Blonde, Leffe Brune, Hoegaarden, най-известната мексиканска бира в света Corona, както и изкусителното предложение от страната на сайдера – Великобритания – Carling Cider. За последните пет години „Каменица” АД е инвестирала повече от 60 млн. евро в своето производство, логистика и търговска дейност. 


„Каменица“ АД оперира с една пивоварна в град Хасково. През април 2019 г. компанията откри в родния си град Пловдив микропивоварна за производство на ръчно-приготвени занаятчийски бири и ресторант, в който всички бирен любители могат да се насладят на чаша хубава бира, съчетана с подходящ тип ястие.


Мисията ни е да обединяваме хората да празнуват заедно  моментите в живота, а амбицията ни е да бъдем Избор №1 за своите  служители, потребители и клиенти. В сърцето на компанията е бирата, а служителите и тяхната страст в правенето на бира е това, което я превръщат от зрънце ечемик в пивка кехлибарена течност, любима на хиляди почитатели.