„Вита” е създадена в края на 1991 г. и получава регистрация като първото частно здравно заведение в София на 04.01.1992 г. От първоначалните три кабинета и малък лабораторен бокс, днес семейството на „Вита” обединява няколко структури, сред които ДКЦ „Вита”, МБАЛ „Вита”, „Вита Херния Център”, „Вита Простата Център”, „Вита Ин Витро Център”, „Вита Естетик Център” и „Вита Инженеринг” – Служба по трудова медицина.

МБАЛ „Вита” е разположена на площ от 3000 кв.м. в самостоятелна административна сграда, изградена по съвременните изисквания за болнични заведения. Мястото е комуникативно, близо до центъра и със собствен паркинг.

В болница „Вита” под един покрив са разположени диагностично-консултативни кабинети, отделение за образна диагностика, клинична, микробиологична и патохистологична лаборатории, болнични отделения, а също така и аптека. Всички кабинети и лаборатории са оборудвани с медицинска апаратура от най-ново поколение, позволяваща прецизна диагностика на заболяванията. Болничните стаи са със собствен санитарен възел, функционални мебели, хладилник, телефон, безплатен безжичен интернет, телевизор и постоянна връзка с медицинския екип.

Болница „Вита” разполага с родилно отделение с родилни зали, неонатологично отделение за новородените бебета, Ин Витро център, отделение по ортопедия и травматология, отделение по урология, отделение по хирургия, сектор за ендоскопска (безкръвна) хирургия.

„Вита” разполага още с операционен блок с четири комплексно оборудвани операционни зали и две модерни реанимации.

Следвайки световните тенденции в оперативните подходи, в болница „Вита” все по-широко приложение намират безкръвните оперативни техники в различни медицински специалности.

Семейството на „Вита” се състои от изключителни професионалисти и водещи имена в областта на акушерството и гинекологията, хирургията, ортопедията и травматологията, урологията.

За Семейството на „Вита” е важно да осигури компетентни грижи и максимален комфорт на своите пациенти и да ги накара да се чувстват като у дома си. Водещите принципи в работата на целия екип на „Вита” са безкомпромисното качество на медицинските услуги, придружено с лично отношение и индивидуален подход към всеки един пациент.