Алтерко Роботикс ЕООД е първата българска компания, специализирана в разработването на хардуер и софтуер за интернет на вещите (IoT), в частност решения за автоматизация на дома.

Ние сме млада компания, която твори бъдещето и вече може да се похвали с редица престижни награди в сферата на иновациите. Най-успешните ни разработки са с марките MyKi™,MyKi Care Thermometer, She и Shelly™.

GSM-GPS часовникът MyKi™ позволява родителите да общуват със своите деца и да следят местоположението им посредством мобилно приложение. Той е предназначен за деца от 4 до 8-годишна възраст. С помощта на мобилното приложение за iOS и Android или през браузър родителите имат пълен контрол върху настройките на часовника, вкл. конфигурация на разрешените телефонни номера за входящи и изходящи повиквания, проследяване на местоположението на часовника, нотификации и аларми.

MyKi Care Thermometer e устройство за измерване и продължително проследяване на телесната температура. Поставен под мишницата, MyKi Care Thermometer изпраща по Bluetooth информация на всеки 8 секунди за измерената температура. За да ползвате MyKi Care Thermometer, е необходимо само да инсталирате на Вашия мобилен телефон апликацията MyKi Care от Google Play за Android и от App store за iOS.
MyKi Care Thermometer е предназначен за новородени и деца до 12 години. 

Интелигентната система за автоматизация на дома She™ е модерна и безжична. Тя позволява да се управляват електрическите мрежи, осветителните тела, електроуредите, системите за охрана и видеонаблюдение, както и да следите чистотата на въздуха и да ползвате контролера като универсално дистанционно устройство. Системата включва главен контролер и аксесоари (датчици и актуатори). С нея потребителят може за кратко време да изгради и управлява своя собствена система за автоматизация на дома чрез мобилно приложение за iOS и Android или през браузър . 

Миниатюрното двуканално реле Shelly™ с WiFi и вграден уеб сървър може да се използва за наблюдение, управление и измерване на потреблението на 2 електрически вериги до 1.5 kW всяка, както и да работи като управляващ модул за двупосочни електромотори (за пердета, щори, гаражни врати и др.). Shelly™ може да работи като самостоятелно устройство, като аксесоар към She™ или към друг контролер за автоматизация на дома, или да бъде използвано като елемент от друга система за автоматизация.

Политика за защита на личните данни:
https://console.allterco.com/readEntity/192