Office 1 Superstore е международна търговска марка на франчайзингова верига от магазини, специализирани в продажбата на канцеларски материали и офис оборудване. Марката вече е позната в 22 страни по света, където работи с местни партньори-франчайзери. Office 1 Superstore е основан в West Palm Beach - Florida, USA, като към днешна дата присъства в 7 държави – България, Германия, Франция, Гърция, Либия, Турция, Сърбия и Йордания.

Първият магазин в България е открит през 1998-ма година в гр.София. Към настоящия момент в 70 града в цялата страна функционират над 100 магазина, които предлагат “Всичко за офиса под 1 покрив”, включително и най-големият Търговски център за офис продукти на Балканите, намиращ се в София, на бул. Цариградско шосе 139.

Освен канцеларски материали, и офис оборудване, компанията предлага също така продажба на офис консумативи, мебели, изработка на рекламни материали, продажба на билети за концерти, застраховки, предлага услугите на Easypay и Vivacom.

С българско участие стартираха операциите в Македония, Черна Гора, Сърбия и Румъния. Логистичното обслужване на франчайзинговите партньори от Европа, Русия и Северна Африка също се координира от България.

На 20 февруари 2018 г., Кооперация „Панда“ официално придоби всички права върху търговските марки от портфолиото на Office 1 Superstore. Така, от главен франчайзополучател за България, Кооперация „Панда“ стана единствен собственик и представител на марките Office 1, Office 1 Superstore, Office 1 Superstore International и Office 1 e-shop, за целия свят.

Днес във веригата магазини работят над 1000 обучени и успяващи в работата си млади хора - 75% от персонала на Office 1 Superstore е на възраст под 30 години. Задълженията на висококвалифицираните ни служители са свързани с идентифициране изискванията на съвременния офис потребител и предлагане на индивидуално съобразени решения.