КРЕДИСИМО ЕАД
Credissimo е динамична високотехнологична компания и е една от най-бързо развиващите се FinTech /ФинТек/ структури в небанковия сектор.Ние бяхме първата компания в света, която пусна напълно автоматизиран чатбот за предоставяне на кредит във Facebook Служители: 150; Градове: София и Пловдив; Година на основаване: 2007; Придобивки:  Безплатни безалкохолни напитки;    Гъвкаво работно време;    Месечен/годишен бонус;    Общи посещения на кино и театър;    Карта за спорт;    Зала за игри в офиса - бокс, йога;    Масаж на работното място;    Бонус при раждане на дете;    Подарък за всеки рожденик;    Плодове;  

КРЕДИСИМО ЕАД

За компанията

Компанията Credissimo е учредена през 2007 г. в гр. София. До 2009 г. успешно отговорихме на очакванията на първите ни 1 000 клиента. До 2010 г. клиентите нараснаха на повече от 5 000, а четири години по-късно – на над 200 000.

През 2013 г. компанията започва да функционира изцяло онлайн, като по този начин станахме една от първите модерни технологични финансови структури, практикуващи природоотговорен бизнес в България.

През май 2014 г. станахме първата българска небанкова финансова институция, излязла на Българската фондова борса – София  (БФБ-София). Същата година, септември месец, съосновахме Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК), съвместно с други водещи компании в сектора, с цел да се обединим около единни етични правила за защита на потребителите. За допълнително удобство на нашите клиенти, в края на 2014 г., създадохме и безплатно приложение за ползване на услугите ни през двете водещи операционни системи за смартфони iOS и Android.

През август 2015 г. станахме първата компания от сектора, която получи сертификат за кредитен рейтинг – дългосрочен рейтинг: ВВ+; краткосрочен: рейтинг „B”. Септември месец, същата година, се присъединихме към Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), като групов и индивидуален член, заедно с други значими компании.

Септември месец, 2016 г. стартирахме успешно дейност на първи нов пазар - Македония, а в България завършихме годината с повишен кредитен рейтинг от БАКР с дългосрочен рейтинг по национална скала: A (BG), перспектива: стабилна и краткосрочен рейтинг по национална скала: А-1 (BG).
Към настоящия момент уебстраниците на компанията са посетени от повече от 2 млн. потребители и сме обработили над 1 млн. молби за отпускане на кредит.

Януари 2017 бяхме първата компания в света, която пусна напълно автоматизиран чатбот за предоставяне на кредит във Facebook Messenger, а през май и първото българско дружество, което започна да приема криптовалута Bitcoin като платежно средство за погасяване на вноска по кредит. По-късно през годината получихме и признание от European Fintech Awards, където бяхме отличени в топ 10 на компаниите за алтернативно финансиране в Европа. През ноември разширихме дейността си, като успешно стъпихме на още един европейски пазар - Полша.

През април 2018 въведохме нов модел за финансиране - обратен лизинг, обезпечен от автомобил, който предоставя на потребителите възможност да получат бързо финансиране до 30 000 лв. През същия месец Credissimo беше отличена с наградата „Налагане на български ФинТек иновации на международния пазар“ от конкурса „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус”. За втора поредна година компанията беше избрана и за „Любима марка“, отличие за успешната ни политика за технологични иновации, в полза на клиентите. В началото на септември първи в България въведохме моменталното одобрение на молба за онлайн заем, а през октомври на компанията беше присъдено и повишаване на дългосрочния рейтинг по национална скала: от A (BG) на А+ (BG), с промяна на перспективата от „стабилна“ на „положителна“.

В началото на 2019 стъпихме и на третия по големина пазар в Южна Америка – Колумбия. Международната ни експанзия продължава, като до края на годината планираме да предоставяме услугите си и в Испания.

Кариера в компанията
Ние в Credissimo вярваме, че мотивацията да предлагаме първокачествени услуги на клиентите ни се дължи на отличната работна среда, приятелското отношение и справедливото оценяване на положения труд.

Служителите ни са ключовият аспект да сме първата българска небанкова финансова институция, излязла на Българската фондова борса, както и да сме в ТОП 10 на компаниите за алтернативно финансиране в Европа според European Fintech Awards. Това е нашият най-ценен капитал!

В Credissimo търсим отговорни и мотивирани хора, които носят иновативността в себе си, демонстрират своето предприемаческо мислене и са водени от желание за непрестанно развитие. При нас кариерните възможности вървят ръка за ръка с потенциала на всеки един човек.

Бъдете проективни, изпратете своята автобиография.
 
Контакти
КРЕДИСИМО ЕАД
ЕИК: 175330437
Искам да получавам известия за новите обяви от КРЕДИСИМО ЕАД по имейл. Email:  
Всички обяви на КРЕДИСИМО ЕАД
17.09.20 София
16.09.20 София
1 - 2 от 2
Корпортивен профил на КРЕДИСИМО ЕАД в Jobs.bg. ©2020