ИЛИНДЕН ЕООД
Електроника/електротехника/машиностроене, Производство


ИЛИНДЕН ЕООД

За компанията
Завод "Илинден" e създаден през 1968г.,със седалище гр. Плевен.Той е единственият в България и сред водещите в света, производители на машини за леене на алуминиеви сплави под ниско и с противоналягане, матрици за алуминиeви детайли, оборудване за линии за производство на алуминиеви детайли. Предприятието е символ на високо качество, прецизност и надеждност, за което говори фактът, че тук се произвеждат машини и детайли за водещи автомобилни компании като „Фолксваген”, „Ауди”, „Дженерал Моторс”, „Крайслер”, „Форд”, „Пежо”, „Ситроен”, „Харлей Дейвидсън” и др.От края на 2017г. в предприятието работи най-завършената комплексна металографска лаборатория у нас.

В последните години, към портфолиото от алуминиеви джанти, компанията добавя и производството на носачи за автомобили – един от най-важните компоненти в съвременния автомобил.
Уникалната българска технология за леене с противоналягане се оказва изключително подходяща за това. Инженерите в „Илинден” с гордост отбелязват, че по показатели, произведените тук носачи са на първо място в света по качество и дори надвишават изискванията.
Динамично развиваща се, добре позната в своя регион и утвърдена на пазара, като коректен и надежден партньор и работодател. Заводът разполага с квалифициран персонал във всяко едно звено и съвременна материална база.
Основната икономическа дейност е насочена в сферата на :
- производство на машини за леене с противоналягане и под ниско налягане на алуминиеви сплави ;
- екипировка за линии за производство на детайли от алуминий (устройства за бърза смяна на пещи, устройства за бърза смяна на пресформи, дегазиращи устройства, роботи, манипулатори) ;
- пресформи за алуминий и пластмаса ;
В компанията работят 220 човека.
Контакти
ИЛИНДЕН ЕООД
ЕИК: 824166458
Адрес: Гривишко шосе 6
Контакт за връзка по въпроси, свързани с лични данни - ИЛИНДЕН ЕООД
Искам да получавам известия за новите обяви от ИЛИНДЕН ЕООД по имейл. Email:  
Всички обяви на ИЛИНДЕН ЕООД
07.08.20 Плевен
07.08.20 Плевен
07.08.20 Плевен
1 - 3 от 3
Корпортивен профил на ИЛИНДЕН ЕООД в Jobs.bg. ©2020