Plesio Computers EAD
Плесио Компютърс е международна компания с дългогодишна история и лидер на пазара на ИТ продукти и офис консумативи. Служители в България: 70; Градове в България: София; В България от: 2004; Държави/градове извън България: Гърция; Година на основаване: 1969; Технологии: Пръв допир на служителите до най-новата техника излизаща на пазара.;


Plesio Computers EAD

За компанията
Плесио Компютърс е международна компания с 50-годишна история и лидер на пазара на ИТ продукти и офис консумативи с централа Атина, Гърция. Фирмата е 8 поредни години сред 500-те най-бързо развиващите се компании в Европа (Europe 500), измежду 200-те най-големи асемблатори на компютри в Европа, а също и сред 100-те най-големи доставчици на офис продукти в световен мащаб. 

Плесио България е основана през 2004г. като понастоящем обслужва над 16 000 клиенти от цялата страна, като предоставя цялостно решение при доставката на ИТ продукти, консумативи и канцелария за офиса.  

На 27 юни 2005 oтвaря и врати магазинът на Плесио в България, който се намира в сърцето на София, ул. Ангел Кънчев 5 (мястото е известно като бившия ‚Клуб на писателите ‘). Магазинът е разположен на площ от 850 кв.м. и предлага повече от 11 500 ИТ продукти, канцеларски материали и комуникационни устройства. В магазина работи и сервизен отдел – седем дни в седмицата, който предлага асемблиране и персонализация на компютри. Плесио е единственият магазин за ИТ продукти в центъра на София с безплатен паркинг за своите клиенти. 

В Плесио функционира специализиран B2B отдел за персонално обслужване на корпоративни клиенти. Екип от поне двама професионалисти работи с всеки клиент – call center оператор и търговски консултант, които оказват съдействие, както при избора на офис оборудване и консумативи, така и при необходимост от услуги по инсталация и техническа поддръжка за офис техника.

Само за 6 години активна дейност на българския пазара за ИТ продукти фирмата се нарежда на 2-ро място за офис оборудване, 3-то при РС продажбите и на 20-то място в тазгодишната класация на Computer World Top 100 с приходи на компанията 14 293 млн.лв. за 2010г.  
 
 От началото на 2009г. фирма Плесио Компютърс има нов офис - на площ от 150 кв. м. работят отделът за обслужване на корпоративни клиенти и администрацията на компанията. Офисът се намира в непосредствена близост до търговския център на Плесио, на ул. Ангел Кънчев 3. Помещава се в неокласическа къща, построена в края на 19-ти век. Къщата е дълбоко свързана и с българската история. В нея от 1910 г. до 1928 г. живее и твори големия български учен и енциклопедист Цветан Радославов. Той е и автор на песента „Мила Родино” – химн на Република България. 

Фирмата разполага с развита логистична инфраструктура - 700 кв. м. складови помещения, които оперира самостоятелно от 2011г. 

Отличното развитие на фирмата на българския пазар на ИТ продукти и офис консумативи е логично свързано и с разрастване на персонала. Служителите на компанията в България са вече над 70.
Контакти
Plesio Computers EAD
ЕИК: 131262158
Адрес: гр. София, ул. Ангел Кънчев 5
 http://plesio.bg/
 https://www.facebook.com/plesio.bg/
Искам да получавам известия за новите обяви от Plesio Computers EAD по имейл. Email:  
Корпортивен профил на Plesio Computers EAD в Jobs.bg. ©2020