Autism Today Association
Здравеопазване, Образование, научна дейност, Организации с нестопанска цел Градове: София;

Autism Today Association

За компанията
Autism Today/ Аутизъм днес/ e сдружение от родители, публични личности и специалисти в областта на Приложния поведенчески анализ. Мисията на организацията е обучението на специалисти и създаването на професионално общество в България за работа с деца с аутизъм, което използва научно доказани методи и се придържа към световните и европейски професионални и етични стандарти за практика.

Отчитайки високата нуждав страната ни (около 70 00 деца с разстройство от аутистичния спектър, позовавайки се на световната статистика), ние сме приели предизвикателството да изграждаме центрове за обучение на приложни поведенчески аналитици в България и да дадем възможност за професионално развитие и придобиване на know-how в област, непозната до момента в България.

Защо приложен поведенчески анализ (Applied behaviour analysis)?

Приложният поведенчески анализ е наука за човешкото поведение. В последните 40 години хиляди публикувани изследвания документират ефективността на ППА сред различни популации, интервенции, среди и поведения. ППА изгражда и подобрява социално значими поведения чрез систематично прилагане на интервенции, базирани на принципите на поведенческата теорията за учене. Методите, основани на ППА са считани за най-напредналите терапевтични и образователни интервенции за деца с аутизъм и развитийни разстройства. Големият брой на научни доказателства, подкрепящи ППА, е довел до няколко независими организации да одобрят и подкрепят ефективността на метода: Американската Национална Академия на Науките, Американската Педиатрична Академия, Американското Здравно Министерство, и пр.

Контакти
Autism Today Association
ЕИК: 176814369
Адрес: София, кв. "Горубляне ", ул. "Витоша "2
Телефон: 0896699274
 www.autismtoday-bg.eu
Искам да получавам известия за новите обяви от Autism Today Association по имейл. Email:  
Корпортивен профил на Autism Today Association в Jobs.bg. ©2020