КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД
Производство


КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД

За компанията

Карлсберг Груп

Карлсберг Груп е колекция от прекрасни марки, прекрасни моменти и най-важното - прекрасни хора. Но Карлсберг Груп има също и неповторима индивидуалност.   Да отразиш тази индивидуалност не е лесно. Но точно това се опитва да направи кредото ни – “Thirst for great (Жажда за победа). То показва какви са нашите стремежи, поставяйки стандарти, които всички ние да искаме да постигнем.

Произхождайки от мотото ни “Semper Ardens” (Винаги с плам в сърцата), ние никога не се примиряваме, а непрестанно се стремим към все повече и все по-добро. Заедно сме по-силни, защото споделяме най-добрите практики, идеи и своите успехи. Ние имаме много имена, но едно кредо. Със смелостта да рискуваме и да предизвикваме, ние непрекъснато повдигаме нивото, на което се намираме. Ние не просто произвеждаме изключителна бира. Ние създаваме по-добро бъдеще – за нашите клиенти и потребители, нашите общности и нашите служители.

Тази страст ще продължава да гори и да поддържа жаждата ни за победа!


История на Карлсберг

През 1847 г. в Копенхаген, Дания, Джейкъб Якобсен основава своята пивоварна фабрика. Кръщава я Карлсберг на името на първородния си син Карл. Втората част от името е мястото, където се намира и самата фабрика — в подножието на най-високия хълм в околността („берг“ от датски означава „планина“). Якобсен е изисквал качеството да бъде над всичко и неговите иновации в изкуството за правене на бира са поставили началото на модерната пивоварна индустрия. Отново през същата тази 1847 г. е бутилирана първата бира „Карлсберг“, а първата бъчва за износ е транспортирана към Единбург, Шотландия, през 1868 г.

Към днешна дата Карлсберг продава около 500 марки бира в над 150 страни по света.  В нея работят близо 41 000 служители.


Историята на Карлсберг България

Шуменско пиво

Историята на Шуменско пиво започва в далечната 1882 година, когато в Шумен пристига чешкият майстор пивовар Франц Милде и заедно с предприемчиви шуменци поставя началото на една от най-старите пивоварни в България – Шуменско пиво. След 2002 година Шуменско пиво става част от голямото семейство на световния датски концерн Карлсберг.


Пиринско пиво
Пивоварна компания Пиринско пиво АД е създадена през 1967 г. с основен предмет на дейност – бутилиране на готова продукция бира. През 1971 г. пивоварната започва да произвежда и бутилира собствена марка бира – Пиринско. От ноември 2002 г. Пиринско става част от международното портфолио на датския пивоварен концерн Карлсберг. 

Карлсберг България
През септември 2004 г. Шуменско пиво и Пиринско пиво обединяват ресурси и активи под името Карлсберг България. Обединението на двата завода сформира най-бързо развиващите се пивоварни компании в страната. В Карлсберг България работят 500 служители, в това число всички служители на пивоварните в Шумен и Благоевград, както и административния екип от офис София и търговската сила в цялата страна.


Портфолио

Продуктовото портфолио на компанията предлага богат избор на пиво – местните марки Шуменско, Шуменско Тъмно, Пиринско и Пиринско Радлер, както и най-силните международни марки от семейството на Карлсберг Груп – Карлсберг и Туборг.

Най-новото попълнение в семейството на Карлсберг България е сайдерът Somersby. Той се предлага у нас вече в три разновидности: Somersby Apple,  Somersby Pear и Somersby Blackberry.

Карлсберг България АД е официалeн вносител за България на световноизвестната чешка Будвайзер Будвар и немската Ердингер.


 

 
Контакти
КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД
ЕИК: 127015636
Адрес: Централен офис
гр.София 1766
Бизнес Парк София
сгр.10, ет.4

Пивоварна Шуменско Пиво
гр. Шумен 9700
ул. Георги С. Раковски №115

Пивоварна Пиринско Пиво
гр. Благоевград 2700
бул. Св. Димитър Солунски № 62


www.carlsbergbulgaria.bg
Телефон: 02 44 01 360
 www.carlsbergbulgaria.bg
Политика за защита на личните данни на КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД

Длъжностно лице по защита на личните данни - КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД
Искам да получавам известия за новите обяви от КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД по имейл. Email:  
Всички обяви на КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД
18.09.20 Шумен
17.09.20 Благоевград
11.09.20 София, Стаж
01.09.20 София
28.08.20 Шумен
1 - 5 от 5
Корпортивен профил на КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД в Jobs.bg. ©2020