КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД
Производство


КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД

За компанията

Карлсберг Груп

Карлсберг Груп е колекция от прекрасни марки, прекрасни моменти и най-важното - прекрасни хора. Но Карлсберг Груп има също и неповторима индивидуалност.   Да отразиш тази индивидуалност не е лесно. Но точно това се опитва да направи кредото ни – “Thirst for great (Жажда за победа). То показва какви са нашите стремежи, поставяйки стандарти, които всички ние да искаме да постигнем.

Произхождайки от мотото ни “Semper Ardens” (Винаги с плам в сърцата), ние никога не се примиряваме, а непрестанно се стремим към все повече и все по-добро. Заедно сме по-силни, защото споделяме най-добрите практики, идеи и своите успехи. Ние имаме много имена, но едно кредо. Със смелостта да рискуваме и да предизвикваме, ние непрекъснато повдигаме нивото, на което се намираме. Ние не просто произвеждаме изключителна бира. Ние създаваме по-добро бъдеще – за нашите клиенти и потребители, нашите общности и нашите служители.

Тази страст ще продължава да гори и да поддържа жаждата ни за победа!


История на Карлсберг

През 1847 г. в Копенхаген, Дания, Джейкъб Якобсен основава своята пивоварна фабрика. Кръщава я Карлсберг на името на първородния си син Карл. Втората част от името е мястото, където се намира и самата фабрика — в подножието на най-високия хълм в околността („берг“ от датски означава „планина“). Якобсен е изисквал качеството да бъде над всичко и неговите иновации в изкуството за правене на бира са поставили началото на модерната пивоварна индустрия. Отново през същата тази 1847 г. е бутилирана първата бира „Карлсберг“, а първата бъчва за износ е транспортирана към Единбург, Шотландия, през 1868 г.

Към днешна дата Карлсберг продава около 500 марки бира в над 150 страни по света.  В нея работят близо 41 000 служители.


Историята на Карлсберг България

Шуменско пиво

Историята на Шуменско пиво започва в далечната 1882 година, когато в Шумен пристига чешкият майстор пивовар Франц Милде и заедно с предприемчиви шуменци поставя началото на една от най-старите пивоварни в България – Шуменско пиво. След 2002 година Шуменско пиво става част от голямото семейство на световния датски концерн Карлсберг.


Пиринско пиво
Пивоварна компания Пиринско пиво АД е създадена през 1967 г. с основен предмет на дейност – бутилиране на готова продукция бира. През 1971 г. пивоварната започва да произвежда и бутилира собствена марка бира – Пиринско. От ноември 2002 г. Пиринско става част от международното портфолио на датския пивоварен концерн Карлсберг. 

Карлсберг България
През септември 2004 г. Шуменско пиво и Пиринско пиво обединяват ресурси и активи под името Карлсберг България. Обединението на двата завода сформира най-бързо развиващите се пивоварни компании в страната. В Карлсберг България работят 500 служители, в това число всички служители на пивоварните в Шумен и Благоевград, както и административния екип от офис София и търговската сила в цялата страна.


Портфолио

Продуктовото портфолио на компанията предлага богат избор на пиво – местните марки Шуменско, Шуменско Тъмно, Пиринско и Пиринско Радлер, както и най-силните международни марки от семейството на Карлсберг Груп – Карлсберг и Туборг.

Най-новото попълнение в семейството на Карлсберг България е сайдерът Somersby. Той се предлага у нас вече в три разновидности: Somersby Apple,  Somersby Pear и Somersby Blackberry.

Карлсберг България АД е официалeн вносител за България на световноизвестната чешка Будвайзер Будвар и немската Ердингер.


 

 
Контакти
КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД
ЕИК: 127015636
Адрес: Централен офис
гр.София 1766
Бизнес Парк София
сгр.10, ет.4

Пивоварна Шуменско Пиво
гр. Шумен 9700
ул. Георги С. Раковски №115

Пивоварна Пиринско Пиво
гр. Благоевград 2700
бул. Св. Димитър Солунски № 62


www.carlsbergbulgaria.bg
Телефон: 02 44 01 360
 www.carlsbergbulgaria.bg
Политика за защита на личните данни на КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД

Длъжностно лице по защита на личните данни - КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД
Искам да получавам известия за новите обяви от КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД по имейл. Email:  
Всички обяви на КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД
вчера Шумен
18.02.20 Бургас
12.02.20 Хасково
05.02.20 Шумен
05.02.20 Шумен
03.02.20 Благоевград
вчера Благоевград
вчера Благоевград
12.02.20 Кърджали
06.02.20 Благоевград
28.01.20 Благоевград
27.01.20 София
23.01.20 Стара Загора
1 - 13 от 13
Корпортивен профил на КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ АД в Jobs.bg. ©2020